tiistai 22. lokakuuta 2013

Foccaccia


Foccaccia on italialainen leipä, jonka päälle ripotellaan mausteita ja muita täytteitä. Laitoin tällä kertaa aurinkokuivattua tomaattia. Aikaisemmin olen tehnyt tätä myös oliivista.

Taikina:


3 dl
kylmää vettä
2 tl
kuivahiivaa
¾ tl
suolaa
1 dl
grahamjauhoja
noin 4,5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
oliiviöljyä


Sekoita veteen hiiva ja suola. Alusta jauhot taikinaan taikinakoukkujen avulla. Lisää viimeiseksi oliiviöljy. Peitä kulho tuorekelmulla. Anna kohota noin kahdeksan tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Levitä kohotuksen jälkeen uunipellille tai -vuokaan suorakaiteeksi. Tästä ohjeesta tulee noin 20 x 30 cm leipä. Anna kohota vielä huoneenlämmössä 1/2 - 1 tuntia.

Täytteet:

1 rkl
karkeaa merisuolaa
2 rkl
oliiviöljyä
pari oksaa
tuoretta rosmariinia
(½ dl
oliiveja, tomaattia tai aurinkokuivattua tomaattia)

Jos haluat laittaa oliiveja tai tomaattia, pilko ne ohuiksi siivuiksi. Riivi rosmariinista lehdet irti. Levitä täytteet leivän päälle kun se on kohonnut. Valua oliiviöljy leivän päälle ohuena nauhana. Paista 200 °C noin 20 - 30 minuuttia. Leikkaa valmis leipä neliöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti