tiistai 29. lokakuuta 2013

Paistetut nuudelit



Paistetuissa nuudeleissa maistuvat tuoreet kasvikset, soijakastike ja seesamiöljy. Tämä on nopea ja helppo arkiruoka, joka käy etenkin tofulla höystettynä pääruoaksi, mutta sopii myös lisukkeeksi. Ruokaan sopisivat ehdotettujen kasvisten lisäksi myös esimerkiksi kaali, sokeriherneet tai vihreät pavut. Ohjeesta riittää iso annos kahdelle.

Kastike:

3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
vettä
1 rkl
osterikastiketta
1 rkl
ruokosokeria
1 rkl
seesamiöljyä

Sekoita ainekset keskenään ja jätä sivuun odottamaan.


Wokki:

2 rkl
öljyä
150 g
nuudeleita
1-2
salottisipulia
1
porkkana
½ pkt
tofua
1
1
valkosipulinkynsi
kananmuna
1 rs
ituja
2-3
kevätsipulia
pala
inkivääriä

Keitä nuudelit puolikypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä esivalmistelujen ajan. Suikaloi porkkana ja salottisipuli. Pilko tofu pieniksi tikuiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri. Pilko kevätsipuli renkaiksi.

Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista tofu rapeaksi. Lisää sitten kuumaan pannuun porkkana ja sipuli. Paista hyvin kuumalla pannulla muutama sekunti. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista kunnes ne alkavat tuoksua. Paista seuraavaksi pannussa nuudelit rapeiksi. Löysytä niiden rakennetta lastan avulla paistamisen aikana. Riko kanamuna pannun keskelle (työnnä nuudelit reunoille) ja riko sen rakenne lastalle. Paista kypsäksi. Kun nuudelit ovat hieman rapeutuneet, lisää pannuun idut ja pilkottu kevätsipuli. Kaada päälle kastike ja tarvittaessa vähän vettä. Sekoita tasaisesti nuudelien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti