perjantai 11. lokakuuta 2013

Rosmariinipolenta



Polenta on maissipuuroa, joka tarjoillaan lihan lisukkeena tai kevyenä kasvisruokana esimerkiksi pinaatin kera. Tässä sitä on vielä maustettu rosmariinilla. Se on erittäin helppo valmistaa ja kivaa vaihtelua riisille, perunalle tai pastalle. Tämä ohje on neljälle. Kuvassa polenta on tarjolla haudutetun ankan lisukkeena.

Ohje:

7,5 dl
kanalientä
1,5 dl
polentajauhoja
2-3 oksaa
tuoretta rosmariinia
kimpale
voita
50 g
raastettua pitkään kypsytettyä juustoa, kuten parmesan
mustapippuria, suolaa

Kiehauta kanaliemi kattilassa ja lisää sinne polentajauhot voimakkaasti  vispaten. Keitä hieman alle 10 minuuttia. (tarkista kypsymisaika pussista, polentaa on olemassa pikaversiona ja normaalina) Kansi kannattaa pitää päällä muuten kuin sekoittaessa, sillä polentapuuro räiskyy helposti. Pilko rosmariini ja raasta juusto sillä välin kun polenta kyspyy. Lisää sitten kattilaan voinokare, rosmariini ja juusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Voit tarjota polentan joko puuromaisena tai voit jäähdyttää sen neliön muotoisessa astiassa ja leikata palasiksi. Palaset paistetaan grillissä tai pannussa pinnaltaan rapeiksi. Tarjoile polenta lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti