perjantai 4. lokakuuta 2013

Sitruuna-salviakana



Tässä ohjeessa kana (tai oikestaanhan se on broileria) saa Italia-henkisiä makuja salviasta ja sitruunasta. Prosciutton voi jättää ohjeesta poiskin, jolloin kanan voi kypsentää pelkästään paistinpannulla. Käytän itse aina marinoimatonta kanaa, sillä omatekoinen marinadi on mielestäni paremman makuinen, eikä marinadin teko itse ole vaikeaa. Marinointiajan kanssa pitää vain osata ennakoida.

Marinadi:



400 g

½ dl
broilerin paistia tai rintapaloja

oliiviöljyä
sitruuna
1-2 
valkosipulinkynttä
1 rkl
muutama
hunajaa
salvianlehti
1 rkl
balsamicoviinietikkaa

suolaa, mustapippuria


Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna valkosipulinkynnet. Pilko salvianlehdet pienemmäksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja valuta kanojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaaan päivään.

Ohje:

1 pkt prosciutto -kinkkua
1-2 salvianlehteä /kana

Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia tai tunti ennen paistamista. Jos käytät paistipaloja, laita salvianlehdet kanan sisään ja käännä toinen puoli päälle. Kääri päälle kinkkusuikale ja kiinnitä hammastikulla. Rintapalaan voit joko leikata varovasti pituussuunnassa taskun ja toimia kuten paistipalan kanssa tai jättää salvian suoraan kinkun alle. Paista pannulla ensin kinkun pinta rapeaksi ja siirrä sitten uuniin 200 °C kypsymään 15-20 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi polentan tai risoton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti