lauantai 23. marraskuuta 2013

Pulled chicken



Jostain syystä olen eksynyt yhä useammin amerikkalaisille ruokasivustoille. Ehkä pimeys ja kylmyys saavat haluamaan tuhtia ja mausteista ruokaa. Pulled pork on ollut menneen syksyn ehdoton hitti, mutta koska en mielelläni osta possua, tein ruoasta kanaversion. Marinoin sen vielä mausteisessa BBQ-kastikeessa. Valmistus vie paljon aikaa, mutta toisaalta ruoan voi jättää uuniin muhimaan omia aikojaan. Lisäksi kerralla voi tehdä ison satsin ja pakastaa loput. Lisukkeiksi tein grillattua maissia ja hillottua punasipulia. Tästä ohjeesta riittää neljälle, mutta kastikemäärällä voit tehdä isommankin määrän, koska sitä tulee reilusti.

BBQ-kastike:


1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 prk (2 dl)
paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 dl
porter- tai stout-olutta (Koffin porter toimii ainakin)
½ dl
ketsuppia
2 rkl
fariinisokeria (tai ruskeaa sokeria tai hunajaa)
2 rkl
worcester-kastiketta
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
savustettua chilikastiketta
1 tl
suolaa
5 tippaa
tabascoa


Pilko sipuli ja valkosipulit pieneksi. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota sipuli siinä. Lisää valkosipuli ja paista, kunnes se alkaa tuoksua. Lisää loput ainekset ja anna keittyä noin 20-30 minuuttia. Maista ja lisää jotakin mausteista tarvittaessa. Soseuta lopuksi tasaiseksi sauvasekoittimella. Jäähdytä.

Pulled chicken:

 4 kanankoipea (tai muuta osaa)

Jos haluat kanaan extrapaljon makua, anna sen marinoitua valmistamassasi BBQ-kastikkeessa yön yli jääkaapissa. Jos et marinoi kanaa, sivele pinta BBQ-kastikkeella. Paista 150 °C uunissa foliolla peitettynä kolmesta viiteen tuntia. Revi kana kahden haarukan avulla pieniksi paloiksi. Valmis kana on niin mureaa, että se hajoaa melkein itsestään silpuksi.

Ideoita tarjoiluun:
  • hampurilaisessa pihvin tilalla
  • tortillan täytteenä
  • jäähdytettynä salaatissa
  • pizzan täytteenä
  • voileivän/ patongin välissä
  • sellaisenaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti