torstai 26. joulukuuta 2013

Tsatsiki



Tsatsiki on kreikkalaista jogurttikastiketta, joka maustetaan valkosipulilla ja mintulla tai muilla yrteillä. Olennaisena osana kastikkeeseen kuuluu raastettu kurkku, joka tekee siitä ihanan raikasta. Tsatsikin voi tarjota esimerkiksi lihan tai falafelin lisukkeena tai vaikka dippikastikeena.

Ohje:


noin 5 cm pätkä
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
2 dl
rasvaista jogurttia (esim. turkkilainen tai kreikkalainen)
½ rkl
hunajaa tai sokeria
½ tl
suolaa
2 tl
sitruunamehua
1 tl
kuivattua minttua (tai muutama oksa tuoretta)

vastarouhittua mustapippuria

Raasta kurkku karkealla terällä ja anna ylimääräisen nesteen valua siivilässä sen aikaa kun teet kastikkeen. Raasta tai pilko valkosipuli erittäin hienoksi silpuksi. Voit myös käyttää kuivattua valkosipulijauhetta. Sekoita jogurttiin hienonnettu valkosipuli ja muut ainekset. Kun kurkku on valunut tarpeeksi, lisää myös se kastikkeeseen. Anna kastikeen tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti