sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Chapati-leivät



Pannulla paistettavat rapeat chapatit sopivat hyvin erilaisten kastikkeisten ruokien, kuten curryjen seuraksi. Chapatit eroavat muista leivistä siten, että niitä ei kohoteta ollenkaan.

Ohjeesta tulee 8 leipää.

Resepti:


1,5 dl
grahamjauhoja
1,5 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2 rkl
öljyä (esim. rypsi)
vajaa 1,5 dl
vettä

Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Tee jauhojen keskelle syvennys ja kaada siihen öljy vesi. Sekoita keskeltä reunoille, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Taikina ei saa olla liian märkää, jotta sitä pystyy kaulimaan. Anna levätä kelmuun käärittynä jaakapissa puolesta kahteen tuntiin.

Ota taikina jääkaapista ja jaa se 8 osaan. Kauli jokainen osa pyöreäksi, ohueksi leipäseksi (karjalanpiirkeiden kaulimiseen käytettävä pulikka on tähän tosi kätevä väline, mutta tavallinen kaulin tai suorareunainen lasi toimivat myös).

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Paista leivät yksi kerrallaan pannussa ilman rasvaa. Leivän voi kääntää, kun pintaan alkaa muodostua kuplia ja pannua vasten olevalle puolelle muodostuu ruskeita pilkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti