perjantai 24. tammikuuta 2014

Japanilainen munakas



Tämä on yksi suosikkini japanilaisesta ruoasta! Japanilainen munakas on samaan aikaan makea ja suolainen. Vaikka paistomenetelmä vaikuttaa aluksi monimutkaiselta, on se yllättävän helppo kun sen kerran oppii. Japanissa on jopa oma, suorakulmainen paistinpannu tälle ruoalle, mutta pyöreälläkin onnistuu hyvin. Ohje on kutakuinkin suoraan käänneety kirjasta Emi Kazuko: Japanese cooking ( Hermes House, 2001)

Ohjeesta tulee kaksi munakasta.

Resepti:

3 rkl
dashi-lientä (japanilainen kalaliemi)
2 rkl
miriniä
1 rkl
sokeria
1 tl
soijakastiketta
1 tl
suolaa
6
kananmunaa

rypsiöljyä (tai muuta neutraalia öljyä)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna kevyesti öljytty paistinpannu keskilämmölle. Kaada paistinpannuun noin 1/6 munakasseoksesta. Kun kerros on hyytynyt puoliksi, rullaa munakas pannun toiseen reunaan. Kaada sitten jälleen 1/6 seoksesta pannulle. Nosta rullaa niin, että seos pääsee sen alle. Kun kerros on puoliksi hyytynyt, rullaa uusi kerros toisen päälle, nyt pannun toiselle laidalle. Lisää samalla tavalla vielä 1-2 uutta kerrosta. Yhteen munakkaaseen tulee siten kerroksia 3-4. Siirrä valmis munakas syrjään odottamaan ja tee toinen vastaavasti.Katso myös lisäämäni kuvat. Leikkaa valmis munakas paloiksi ja tarjoile sellaisenaan tai sushin kanssa.

Dashi-liemi on japanilaisessa keittiössä lähes joka ruokaan käytettävä kalaliemi. Sitä löytää etnisistä kaupoista, Helsingissä voi ostaa dashi-lientä ainakin tokyokanista. Voit myös korvata sen esimerkiksi thaimaalaisella kalakastikkeella, jota on laimennettu vedellä. Kalaliemikuutiota en sen sijaan laittaisi, sillä ne sisältävät usein tilliä tai muuta tähän sopimatonta.

Mirin puolestaan on japanilainen sake, jota käytetään ruoanlaitossa. Sitä löytyy useimmista marketeista etikkaversiona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti