lauantai 25. tammikuuta 2014

Misokeitto



Vaikka misokeitto on miedonmakuinen ja simppeli keitto, minulla on siihen outo himo. Misokeiton tekemisessä kannattaa panostaa oikeisiin raaka-aineisiin, valmiit pussikeitot eivät maistu juuri miltään (jos nyt eivät varsinaisesti pahojakaan ole). Dashi-lientä löydät etnisistä ruokakaupoista. Muut ainekset saa nykyään ihan marketistakin.  Misokeitto sopii alkuruoksi tai kevyeksi ruoaksi. Usein keittoon laitetaan myös wakame-merilevää, mutta sen kalleuden takia en ole raaskinut ostaa sitä.

Ohje on kahdelle.

Resepti:

4
pientä herkkusientä
pala
purjosipulia tai kevätsipulia
½ pkt
silken-tofua
4 dl
dashi-lientä (japanilainen kalaliemi)
2 rkl
miso-tahnaa

Pilko herkkusienet ja sipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi tofu. Lämmitä dashi-liemi kattilassa ja lisää herkkusienet. Keitä noin 3 minuuttia ja lisää sitten tofu ja sipuli. Ota kauhallinen lientä ja sekoita misotahna siihen huolellisesti. Kaada lopun keiton joukkoon ja ota kattila pois liedeltä välittömästi. Misotahnaa ei saa keittää, sillä maku heikkenee. Tarkista maku. Tarjoile kuumana.

Käsittääkseni dashi-liemelle löytyy myös kasvisperäisiä vaihtoehtoja. Itse en tosin ole sellaisia kokeillut kun ei ole tarvetta. Reseptejä pitäisi löytyä esimerkiksi hakusanoilla "vegetarian dashi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti