sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Teriyakilohi



Teriyakilohessa samaa kastiketta käytetään sekä lohen marinoimiseen että glaseeraukseen. Lohi on parhaimmillaan, kun sen jättää sisältä hieman roseeksi. Ohje on kirjasta Emi Kazuko: Japanese cooking (Hermes House, 2001).

Ohje on neljälle.

Ohje:


600 g
lohifilettä (nahallista)
3 rkl
soijakastiketta
3 rkl
sakea
3 rkl
miriniä
1 rkl
sokeria +
2 tl
sokeria

Leikkaa lohifilee neljään annospalaan. Yhdistä soijakastike, sake, mirin ja 1 rkl sokeria. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä ja kaada lohen päälle. Anna marinoitua puolesta tunnista muutamaan tuntiin. Ota lohi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa lohen pinnasta enimmät marinadit talouspaperilla. Säästä loppu marinadi myöhemmäksi. Paista lohia molemmin puolin kunnes ne saavat hieman väriä. Ohuille paloille riittää kaksi minuuttia/ puoli ja paksummille minuutti lisää. Kaada loppu marinadi pannuun ja lisää 2 tl sokeria. Säädä levy melko kovalle ja anna kastikkeen haihtua noin puoleen alkuperäisestä nestemäärästä. Valele samalla lohia kastkkeella niin, että ne saavat kauniin kiiltävän pinnan.

Tarjoile lohet esimerkiksi paistettujen kasvisten kanssa. Valuta päälle kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti