keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Guacamole



Guacamolessa on olennaista käyttää hyviä ja tuoreita raaka-aineita. Se kannattaa myös syödä heti valmistuksen jälkeen, sillä säilyvyys on huono. Voit maustaa guacamolen joko korianterilla tai chilillä makusi mukaan. Kuvassa myös salsakastike.

Ohje:


½
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
kypsää avokadoa
1
tomaatti
2-3 rkl
limemehua
muutama oksa
½
korianteria TAI
punainen chili

suolaa, mustapippuria


Hienonna punasipulit ja valkosipuli. Jos et pidä raa'asta sipulista, kypsennä niitä hetki. Puolita avokadot ja poista kivi. Koverra sisus sipulien joukkoon kulhoon. Lisää heti päälle limemehua, muuten avokadot muuttuvat ruskeiksi. Muussaa avokadoja haarukalla, seokseen saa jäädä sattumia. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti