tiistai 6. toukokuuta 2014

Rapukakut



Rapukakut eli crab cakes tulisi oikeasti valmistaa taskuravusta, mutta koska sitä ei Suomesta tahdo saada (ainakaan kohtuulliseen hintaan), katkaravut käyvät hyvin korvikkeeksi. Myös muut ravut sopivat. Rapukakkuja voi tarjoilla joko alkuruokana tai pääruokana lisukkeista riippuen.

Ohje on noin neljälle hengelle.

Resepti:



500 g
katkarapuja
2
chiliä
2
kevätsipulia
pala
inkivääriä
80 g
suolakeksejä
2
kananmunaa
¾ dl
1
majoneesia
limen mehu
2 rkl
tuoretta korianteria
½ tl
Dijon-sinappia
ripaus
muskottipähkinää

suolaa, mustapippuria


öljyä paistamiseen


Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne ensin jääkaapissa yön yli. Valuta enimmät vedet pois siivilässä. Pilko ravut karkeasti joko veitsellä tai yleiskoneessa. Siirrä kulhoon. Hienonna chili ja kevätsipulit ja raasta inkivääri. Yhdistä rapujen kanssa. Murskaa suolakekeksit hienoksi jauhoksi. Lisää yhdessä muiden aineiden kanssa rapujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannussa. Ota nokare rapukakkumassaa ja muotoile suoraan pannulla pihviksi. Toista. Paista pihvejä 2-3 minuuttia/puoli tai kunnes ne ovat kullaruskeita. Tarjoile esimerkiksi uuniperunoiden tai salaatin kera. Myös mangochutney sopii hyvin rapukakkujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti