tiistai 13. toukokuuta 2014

Sesamitofu


Tofua tulee laitettua liian harvoin, vaikka se on monipuolinen ja halpa proteiinin lähde. Parhaiten tofu toimii mielestäni Aasia-henkisissä ruoissa, kuten tässä marinoidussa ja kuorrutetussa tofussa. Ruoka on marinointiaikaa lukuun ottamatta suhteellisen nopea tehdä. Kuvassa lisukkeena paistettua riisiä, johon saa kätevästi myös upotettua ylijäävan kananmunan.

Ohjeesta riittää kolmelle-neljälle.

Resepti:


1 pkt (250 g)
tofua
marinadi:

½
chili
pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
hunajaa
1 rkl
sesamiöljyä
kuorrutus:

½ dl
maissijauhoja
1
kananmuna
1 dl
sesaminsiemeniä
2 dl
panko-jauhoja tai korppujauhoja

paistamiseen: sesamiöljyä



Leikkaa tofu paloiksi. Kääri palat puhtaaseen keittiöpyyhkeseen ja aseta päälle paino (esimerkiksi tasapohjainen iso kattila, leikkulauta tai uunipelti). Jätä tunniksi.

Valmista marinadi: pilko chili ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Yhdistä muiden ainesten kanssa. Lisää tofupalat marinadin joukkoon. Anna marinoitua tunnista vuorokauteen.

Laita kuorrutusta varten omille lautasilleen maissijauho ja kananmuna. Yhdistä pankojauhot ja sesaminsiemenet omalle lautaselleen (pankojauhot ovat japanilaisia korppujauhoja, löytyy ainakin meiltä marketista). Kananmunan rakenne vispataan rikki, jotta kalvot hajoavat. Kun tofut ovat marinoituneet, kierittele ne ensin maissijauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-siemen-seoksessa. 

Paista tofuja sesamiöljyssä muutama minuutti/puoli tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

1 kommentti: