sunnuntai 10. elokuuta 2014

Makusiirapit: vaniljasiirappi ja inkiväärisiirappi

Makusiirappeja on helppo tehdä itse. 50/50 sokeri-vesiseokseen lisätään jotakin haluttua makuainetta ja kaikki kiehautetaan. Makusiirappeja voi käyttää esimerkiksi cocktaileissa, teen joukossa tai vaikka lettujen päällä.

Resepti:

1
vaniljatanko tai
reilu pala
 inkivääriä
2 dl
vettä
2 dl
sokeria (osan voi korvata ruokosokerilla)

Viillä vaniljatanko veitsenkärjellä pitkittäin auki tai siivuta kuorittu inkivääri ohuiksi lastuiksi, riippuen kumpaa makua olet tekemässä. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Jos haluat paksumpaa siirappia, voit keittää seosta hetken. Kaada hieman jäähtyneenä puhtaaseen lasipulloon. Siirrä pulloon mukaan myös makuaineet. Säilytä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti