tiistai 9. syyskuuta 2014

Höyrytetty riisi

Riisistä saa japanilaiseen tyyliin tahmaista kun sen keittämisen sijaan höyryttää. Vettä laitetaan paljon vähemmän kuin keitettäessä, nyrkkisääntönä voi pitää, että vettä tulee 15 % enemmän kuin riisiä painossa mitattuna. Jos et jaksa hakea etnisistä kaupoista oikeanlaista riisiä, käytä joko sushiriisiä tai pienijyväistä puuroriisiä.

Tämä määrä riittää kahdelle hengelle.

Ohje:


1 ½ dl
riisiä
2 dl
vettä


Mitaa riisi lävikköön ja huuhtele kylmän veden alla niin kauan, että vesi on kirkasta. Anna sitten kuivua tunnin verran (vähempikin riittää jos on kiire).

Siirrä kuivunut riisi korkeaan kattilaan ja mittaa päälle vesi. Valitse kattilaksi jokin, missä on tiivis kansi, muuten höyry pääsee karkaamaan ja riisi jää raa'aksi. Kuumenna riisiä, kunnes vesi alkaa kiehua ja käännä levy sitten pienemmälle. Keitä noin 10 minuuttia. On tärkeää, ettei kantta avata kertaakaan kypsentämisen aikana eikä riisiä saa myöskään sekoittaa. Jos riisi uhkaa kiehua yli, nosta kattila hetkeksi pois levyltä ja siirrä sitten takasin kantta avaamatta.

Nosta kattila pois levyltä ja anna riisin tekeytyä vielä 10-15 minuuttia kannen alla. Kun olet valmis tarjoilemaan riisin, sekoita se varovasti puulastalla kuohkeaksi. Toimii kaikkien japanilaisten ruokien lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti