tiistai 23. joulukuuta 2014

Valkosuklaamarkiisi

Suklaamarkiisi on hieman tryffelimäinen kylmänä tarjoiltava jälkiruoka. Tein jouluaterian päätteeksi suklaamarkiisista valkosuklaaversion. Tarjoilin sen valmiin lakkakastikkeen kanssa.

Ohjeesta riittää neljälle.

Resepti:


150 g
valkosuklaata
75 g
voita
2
keltuaista
3 rkl
sokeria
2 dl
vispikermaa


Sulata paloitellut suklaat ja voi keskenään vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon sähkövatkaimen alimmalla teholla samalla sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja jaa neljään sileäpintaiseen vuokaan (esim. keramiikka tai teflonpinnoite) tai yhteen isoon vuokaan. Voit myös kelmuttaa vuoat. Anna hyytyä muutamia tunteja kylmässä.

Kumoa markiisi ennen tarjoilua vuoastaan. Tarjoa lisukkeena raikkaita hedelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti