lauantai 14. maaliskuuta 2015

Briossisämpylät



Briosseista saa ihanan pehmeitä ja kuohkeita sämpylöitä hampurilaisiin. Briossisämpylät eroavat tavallisista siinä, että niissä on enemmän rasvaa ja kananmunaa.

Resepti:


2 ½ dl
vettä
½ dl
maitoa
2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
50 g
ruisjauhoja
400 g
vehnäjauhoja
75 g
voita
1 tl
suolaa
2+1
kananmunaa
(sesaminsiemeniä)

Sekoita keskenään vesi, maito, sokeria ja hiiva. Jätä pöydälle noin 10-15 minuutiksi. Tämän tarkoitus on elvyttää hiiva.

Nypi toisessa kulhossa voi jauhojen joukkoon käsin. Lisää myös suola.

Lisää nesteeseen 2 kananmunaa ja jauhot. Vaivaa taikinaksi mieluiten koneella, noin 5-10 minuuttia. Taikina jää hyvin löysäksi.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota 2-3. Voit myös kohottaa taikinan jääkaapissa yön yli.

Vaivaa kohotuksen jälkeen taikinaa vielä pöydällä muutama minuutti. Anna levätä 15 minuuttia ja muotoile sitten 6-8 sämpyläksi. Kohota noin puoli tuntia.

Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle sesaminsiemeniä. Paista briossit 200 °C noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti