lauantai 17. joulukuuta 2016

Mantelifeta




Olen viime aikoina innostunut yhä enemmän vegaanisesta ruoasta (kerrankin olen trendikäs!).  Tämä manteli"fetan" ohje oli pitkään kokeilulistalla. Tulos yllätti todella paljon, sillä tämä todella muistutti niin maun kuin rakenteen puolesta fetajuustoa. Mantelifeta on helppo tehdä, mutta tekemiseen tosin kuluu paljon aikaa pääasiassa odottelun vuoksi. 

Tarjosin itse mantelifetan salaatissa punajuuren, rucolan ja basilikaöljyn kera, mutta käytön rajoitteena on vain mielikuvitus.

Alkuperäinen ohje täällä.

Resepti:


145 g mantelijauhoa
½ dl sitruunamehua
1 ¼ dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
¾ tl suolaa
 
Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa. Käytä, kunnes tahna on täysin tasaista (muutamia minuutteja).

Levitä puhdas puuvillainen keittiöpyyhe siivilän päälle. Kaavi manteliseos pyyhkeen päälle. Nosta pyyhkeen reunat yhteen ja sulje kuminauhan avulla (alkuperäisen ohjeen linkissä myös kuvia, jos ohje tuntuu epäselvältä). Anna fetan valua jääkaapissa yön yli.

Avaa seuraavana päivänä feta kääröstään. Tätä "juustoa" voi käyttää suoraan sellaisenaan tuorejuuston tavoin. Itse kuitenkin paistoin juuston, jolloin siitä tulee fetamaisen mureneva.

Siirrä juusto varovasti öljyttyyn uunivuokaan. Paista 175 °C noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti