lauantai 19. lokakuuta 2013

Itsetehty vaniljajäätelö



Itsetehdyssä vaniljajäätelössä on paljon vaniljaisempi maku kuin kaupan vastaavassa ja lisäksi rakenne on mielestäni parempi. Vaniljajäätelö sopii hyvin lisukkeeksi esimerkiksi brownies-leivonnaisille
(kuvassa) tai omenapiirakalle. Jos et omista jäätelökonetta, voit katsoa vinkkiä valmistukseen karpalo-mascarponejäätelön ohjeesta.

Ohje:


2 dl
vispikermaa
½
vaniljatanko
1 dl
maitoa
½ dl
sokeria
½ dl
glukoosisiirappia
1 rkl
soijalesitiiniä

Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsenkärjellä siemenet irti. Laita vaniljatangon palat ja irrotetut siemenet kerman kanssa kattilaan ja kiehauta nopeasti. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kuumennuksen on tarkoitus uuttaa vaniljan maku kermaan.

Kun kerma on jäähtynyt, vatkaa se vaahdoksi. Lisää muut aineet ja vatkaa pienellä kierrosnopeudella tasaiseksi massaksi. Kaada esijäähdytettyyn jäätelökoneeseen ja anna käydä noin puoli tuntia. Jos massa ei vaikuta tämän jälkeen tarpeeksi jähmeältä, laita se vielä pakkaseen 1-2 tunniksi.


P.S. Jos jollakulla on hyvä vinkki miten saada jäätelöpallosta nätti, niin otan mielelläni vastaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti