lauantai 14. joulukuuta 2013

Maitosuklaafudge



Tämä on superhelppo fudgeresepti: ei palavaa sokeria tai löysäksi jäävää massaa. Suklaa vain sulatetaan kondensoidun maidon kanssa ja jähmetetään. Toki tästä ei tule "oikeaa" fudgea mutta kun maku on yhtä hyvä niin pieni huijaus ei minua haittaa. Tällä ohjeella onnistuu myös valkosuklaafudge, kun korvaat vain maitosuklaan valkoisella.

Ohjeesta tulee noin 35-40 palaa.

Resepti:


2 dl (240 g)
kondensoitua maitoa
300 g
maitosuklaata
3 rkl
voita
1 tl
vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Voitele noin 20 x 15 cm nelikulmion muotoinen astia (kuten pieni uunivuoka tai eväsrasia). Leikkaa pohjalle sopivankokoinen leivinpaperin pala.

Mittaa teflonpohjaiseen kattilaan kondensoitu maito, maitosuklaa ja voi. Kuumenna lieden alimmalla lämpötilalla, kunnes suklaa ja voi sulavat. Käännä liesi pois päältä ja lisää vaniljauute tai -sokeri. Jatka sekoittamista, kunnes seos paksunee ja muistuttaa rakenteeltaan toffeeta. Tähän pitäisi mennä korkeintaan muutama minuutti. Kaada kuuma seos voitelemaasi astiaan ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, kunnes massa on kovettunut. Tähän pitäisi mennä noin tunti. Kumoa vuoasta ja leikkaa fudge kuutioiksi. Leikkuulauta kannattaa suojata leivinpaperilla, sillä fugde on tahmeaa. Säilytä valmis fudge mieluiten jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti