tiistai 10. joulukuuta 2013

Shahi paneer - tuorejuustoa tomaattikermakastikkeessa (helpotettu versio)



Shahi paneer muistuttaa hieman palak paneeria, mutta kastike on tomaattipohjainen. Oioin tässä reseptissä muutaman kohdan, mutta lopputuloksesta tulee näinkin ihan hyvä. Kokonaiset cashewpähkinät eivät "oikeasti" kuuluisi tähän ruokaan, mutta halusin ruokaan jotain rouskuvaa. Ne voi hyvin jättää poiskin.

Resepti:


2 rkl
cashewpähkinöitä
nokare
voita
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
pala
inkivääriä
2
vihreää chiliä
½ tl
kardemummaa
1 tl
kuminaa
1 tl
jauhettua chiliä
1 tl
garam masalaa
1 tl
korianteria
1 tlk (2 dl)
paseerattua tomaattia
1
laakerinlehti
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
ruokakermaa
250 g
kotijuustoa tai paneer-juustoa
(¾ dl
paahdettuja cashewpähkinöitä)
suolaa ja mustapippuria


Liota 2 ruokalusikallista cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään 15 minuuttia. Jauha ne tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Pilko sipuli, chili ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Sulata paistinpannussa voi ja paista siinä sipuli ja chili lähes kypsiksi. Lisää sitten valkosipuli, inkivääri, cashewpähkinätahna ja mausteet. Paista kunnes mausteet alkavat tuoksua ja seos erottuu.

Lisää pannuun sitten tomaatti ja laakerinlehti, anna kiehua hiljalleen 10-30 minuuttia.

Pilko sillä välin kotijuusto reiluhkoiksi paloiksi. Lisää tomaatin joukkoon jogurtti ja kerma. Kuumenna ja lisää kotijuusto ja paahdetut cashewpähkinät, älä enää keitä tai juusto sulaa. Tarjoile esimerkiksi riisin ja naanleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti