lauantai 14. joulukuuta 2013

Suklaatryffelit



Tämä ohje käy perusohjeeksi suklaatryffelien valmistamiseen. Ohjeeseen voit lisätä mausteeksi esimerkiksi haluamaasi likööriä, appelsiininkuorta tai pähkinämurskaa. Laitoin itse tällä kertaa mausteeksi cointreau-likööriä. Itsetehdyt tryffelit ovat myös hyvä joululahjaidea.

Ohjeesta tulee noin 35 tryffeliä.

Resepti:


150 g
tummaa suklaata
¾ dl
vispikermaa
3 rkl
voita
2 rkl
tomusokeria


Mittaa paloiteltu suklaa, kerma ja voi kuumennuksen kestävään astiaan. Aseta vesihauteeseen kattilan yläpuolelle ja kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa ja voi on sulanut. Nosta välittömästi pois kattilan päältä. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa voit myös lisätä makuaineet, mikäli haluat sellaista käyttää. Nosta jäähtymään jääkaappiin yön yli tai vastaavaksi ajaksi.

Kun massa on hyytynyt, pyörittele siitä pieniä palloja. Laita valmiit tryffelit vielä pakastimeen noin puoleksi tunniksi ennen päällystämistä.

Päällystämiseen:

200 g temperoitua suklaata tai tummaa kaakaojauhetta

Kasta tryffelipallot temperoituun suklaaseen esimerkiksi kahden haarukan avulla. Aseta kuivumaan ritilän päälle, leivinpaperille tai karkkivuokiin. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinämuruilla tai sulatetulla valkosuklaalla. Vaihtoehtoisesti voit kieritellä tryffelit kaakaojauheessa. Säilytä valmiit tryffelit jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti