perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kinuski-suklaaruudut



Tämä resepti sisältää molemmat inhoamani raaka-aineet, kinuskin ja suklaan (valmistamisen kannalta inhoamani siis). Molemmat tuppaavat mennä pieleen helposti. Olemaalla varovainen ja noudattamalla ohjeita molemmista kuitenkin selviää ja kinuskikin on mielestäni paljon helpompi tehdä maitotiivisteestä kuin kermasta. Näistä muuten aivan överimakeita, joten jätä väliin, jos et pidä makeasta. Ohje on hieman muunneltuna kirjasta Ruokasuosikit suklaa (Parragon Books Ltd, 2010)

Pohja:

175 g (n. 2 ½ dl)
(kakku)vehnäjauhoja
55 g (n. ½ dl)
(ruskeaa) sokeria
115 g
margariinia
1
kananmuna

Jos sinulla on aikaa, pakasta vehnäjauhot muutamaksi tunniksi, jotta ne ovat kylmiä. Sekoita sitten monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella jauhot, sokeri ja rasva, kunnes muodostuu murumainen seos. Lisää kananmuna ja sekoita lusikalla taikina tasaiseksi. Vältä liikaa sekoittamista. Leikkaa noin 20 cm neliövuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja paista 175 °C uunissa noin 25 minuuttia. 

Kinuskitäyte:

175 g
voita
100 g (n. 1 ¼ dl)
(ruskeaa) sokeria
1 prk (400 g)
kondensoitua maitoa
3 rkl
siirappia
ripaus
suolaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta seos ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia tai kunnes seos paksunee. Maista suolan määrä sopivaksi (älä polta suutasi!). Kaada pohjan päälle. Anna jäähtyä jääkaappilämpötilaan.

Päälle:

200 g maitosuklaata tai tummaa suklaa

Sulata tai mieluiten temperoi suklaa. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa valmis leivos 12-24 osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti