torstai 8. toukokuuta 2014

Dal makhani - kasviscurry pavuista ja linsseistä



Kuten usein aasialaisten ruokien kanssa, tämä versio on vähän sinnepäin. Perinteinen dal makhani valmistetaan kuulemma yön yli ja avotulella, mutta tätä olisi hankalahko toteuttaa kerrostaloasunnossa. Useimmissa versioissa näytti myös olevan linsseinä mustat urad dal -linssit, mutta korvasin ne belugalinsseillä. Punaiset linssit toimisivat varmaan ihan yhtä hyvin.

Resepti:

¾ dl
belugalinssejä
1
sipuli
2
vihreää chiliä
pala
inkivääriä
1-4
valkosipulinkynttä (maun mukaan)
1 tl
rypsiöljyä
20 g
voita
1 ½ tl
jauhettua korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kurkumaa
2 tl
garam masalaa
½ tl
kardemummaa
½ tl
chilirouhetta
1 tlk (70 g)
tomaattipyrettä
n. 1 ½ dl
vettä
1
kanelitanko
1
laakerinlehti
1 tlk
kidneypapuja
2 dl
ruokakermaa

suolaa, mustapippuria

(tuoretta korianteria)

Huuhtele ja esikeitä belugalinssejä 15 minuuttia. Jos käytät jotain muita linssejä, säädä keittoaika sen mukaan, että ne ovat ¾ kypsiä.

Hienonna sipuli, chilit ja valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna paistinpannussa mietoon lämpöön öljy. Paista ensin sipulia, chiliä ja inkivääriä noin 5 minuuttia. Kun ne ovat pehmenneet, lisää pannuun voi, valkosipuli ja mausteet. Paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua (noin minuutti).

Lisää pannuun tomaattipyre, vesi, kanelitanko, laakerinlehti ja esikeitetyt linssit. Vettä tulisis olla niin paljon, että linssit peittyvät siihen. Anna hautua noin 30-40 minuuttia. Pidempikin aika käy. Lisää 10 minuuttia ennen loppua kidneypavut ja ruokakerma. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Nosta pannu pois levyltä ja lisää tuore korianteri, mikäli haluat sitä käyttää. Tarjoile riisin, naanleivän tai chapati-leipien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti